Home

LA2. LEISURE

Jaarlijks bezoeken wij Oostenrijk voor 2 weken heerlijke wintersport! Zo ook dit jaar. Het plaatsje waar wij niet meer van los komen heet Ehrwald. Pitoresk, sfeervol en km skipisten! En over die skipisten wil ik even inhaken. De luxe die er bestaat als wij een jaar geen sneeuw hebben is ongekend. Namelijk, wij nemen de gondel naar Zugspitze. Een gebergte op 3000m. Een hoogte met, zoals je snapt, een waanzinnig uitzicht van 100e km ver uitkijkend over bergtoppen…. hou dit gevoel vast….

Vervolgens hebben wij net een schoolblok gewijd aan Leisure, de vrijetijdsbestedingen en studies van nu! Om het geheel te omvattend komt het er op neer dat wij, consumenten van de vrijetijdsindustrie, minder vrijetijd hebben. Dit samen met de sterke groei van het aanbod en de keuzemogelijkheden, zorgt dat wij kritischer zijn geworden. Wij willen zoveel mogelijk voor zo min mogelijk.

Dat de consument hier als het ware de leisureindustrie uitdaagd en uit is op een belevenis blijkt uit de steeds overtreffende nieuwe mogelijkheden. Een duidelijk voorbeeld is het bedrijf Ultime Realite in oost Frankrijk. Hier kun je, als er 900,- betaald wordt, realistisch en uiterst professioneel gekidnapt worden! Zo verteld de oprichter van dit bedrijf, George Cexus “Basically, anything is possible. I identify what the customer wants and then try to put it into action. Let’s say it will really be about bringing to life the client’s worst fear, the thing that’s lurking in the back of his mind and he’s never dared talk about“.

Dit geeft aan dat we grenzen willen opzoeken. Terug naar dat schitterende uitzicht boven op de Zugspitze. Hier vond ik iets bijzonders, op 3000m. hoogte, wat daar goed bij aansluit! Zo is het mogelijk om te overnachten in een, jawel, IGLO! Iglo-Dorf is een organisatie met een uniek hotelconcept, dat ieder winterseizoen opnieuw op 7 locaties in de Alpen en Pyreneeën iglo dorpen ontwerp uit 3000 ton sneeuw. Zo ook op de Zugspitze! Deze bijzondere plekken zijn met uiterste voorzichtigheid gebouwd en ook het interieur beschikt over de meest spectaculaire ijssculpturen. De prijzen voor overnachting variëren van een standaard iglo voor 99,- p.p. tot een romantische iglo suite met jacuzzi van 449,- p.p. Je slaapt hier in slaapzakken met berenvellen die kou kunne weerstaan van -30! Dit maakt het zelfs geschikt voor jonge gasten.

Het speciale aan dit ontwerp vind ik dat het streeft naar het originaliteit, onderscheidendheid en grensverleggend is wat past bij de tijdsgeest van nu. Door het kunnen ervaren van een overnachting in zo’n ontzettend bijzondere omgeving vind ik het absoluut een innovatief concept voor de  toch wel zoekende en kieskeurige leisure-consument van nu! Leuk om te weten is dat het hele concept CO2 neutraal en duurzaam is opgezet.

De romantic iglu Suite.

Begint het te kriebelen? Kies op mijn aanraden voor het Iglu-Dorf op de Zugspitze voor het indrukwekkende uitzicht een gedenkwaardige ervaring wacht daar op je.
source

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s